Αγροτικός Τομέας

Μέγεθος Κειμένου

 

Αγροτικός Τομέας

Σε αγροτικές περιοχές (συχνά μακριά από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας), το εθνικής κλίμακας δίκτυο παράδοσης παρέχει μεγάλες ποσότητες καυσίμου, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις.

Οι αγρότες και οι καλλιεργητές εξαρτώνται από τα καύσιμα. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι αγρότες, οι πτηνοτρόφοι, οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων, οι επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και τα τυροκομεία προτιμούν τις λύσεις που προσφέρει το υγραέριο. Το αποτέλεσμά είναι αυξημένη παραγωγή και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

Εξαιτίας της καθαρής καύσης του, το υγραέριο είναι ιδανικό για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών στον αγροτικό τομέα και η χρήση του έχει πολλά πλεονεκτήματα για την πτηνοτροφία και την κτηνοτροφεία.

Σε αγροτικές περιοχές (συχνά μακριά από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας), το εθνικής κλίμακας δίκτυο παράδοσης παρέχει μεγάλες ποσότητες καυσίμου, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις.

Κτηνοτροφία και καλλιέργειες

Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του υγραερίου που προσφέρεται για πολλές αγροτικές χρήσεις, από την κτηνοτροφία μέχρι τις καλλιέργειες. Για παράδειγμα, συσκευές θέρμανσης υγραερίου με γρήγορη απόκριση χρησιμοποιούνται στην πτηνοτροφία, παρέχοντας την κατάλληλη θερμοκρασία για την επιτυχή εκκόλαψη και ανάπτυξη των κλωσόπουλων. Η παραγωγή δημητριακών μπορεί επίσης να βελτιωθεί σημαντικά. Η ξήρανση του καλαμποκιού γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο αποδοτικά, με μικρότερη φθορά του εξοπλισμού και μικρότερο κόστος συντήρησης.

Το υγραέριο χρησιμοποιείται και στις ιχθυοκαλλιέργειες!

Το υγραέριο χρησιμοποιείται για την εκτροφή του γόνου. Ο γόνος αναπτύσσεται σε ελεγχόμενες συνθήκες, σε ειδικές δεξαμενές. Σε όλα τα στάδια της επώασης, ο γόνος πρέπει να αναπτύσσεται σε θερμό νερό (περίπου 20°22°C). Η χρήση του υγραερίου εξασφαλίζει τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του νερού σε όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης. Το υγραέριο προτιμάται εξαιτίας της υψηλής αποδοτικότητας της χρήσης του για τη θέρμανση και, φυσικά, επειδή είναι καθαρή πηγή ενέργειας. Ο τομέας της ιχθυοκαλλιέργειας είναι πολύ ευαίσθητος και απαιτεί παραπάνω φροντίδα.

Για την ανάπτυξη των φυτών

Με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, για να ζεστάνετε τα φυτά πρέπει πρώτα να θερμάνετε τον αέρα που τα περιβάλλει - μια πολύ δαπανηρή διαδικασία. Οι σωλήνες εκπομπής θερμότητας σας επιτρέπουν να κατευθύνετε τη θερμότητα με ακρίβεια, στο επίπεδο των φυτών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία κατά ζώνες έτσι, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη διατήρησης όλης της επιφάνειας στο ίδιο επίπεδο θερμοκρασίας.